hits

Sinnablogger - kun for en dag

Det er ingen hemmelighet at det bor en eldre herre i nabogården som tror han eier hele gaten. Jeg har hatt en årlig anekdote om alle hans tiltak  for å gjøre det særdeles vanskelig og utilgjengelig å parkere utenfor gården der jeg bor. Sirlig skrevne advarsler og trusler om anmeldelse har vært gjentagende aktiviteter fra hans side, men nå er det plutselig stopp.

I den grad det er ledig parkerer vi der fortsatt, og nada - helt stille - og det er faktisk ganske ok.

Så kan man spørre seg om hva som har utløst dette - det er nok noen andre som gjør hans bil liv utfordrende i langt større grad enn meg.

Vi har fått noen politikere i Oslo som rett og slett skal utrydde all bilkjøring i byen og det å parkere i nabolaget er blitt en dyr ekstremsport. Det har vært en gradvis opptrapping med betalings parkering fra 9 - 21 - maks 2 timer. Så kom det opp røde skilt med en strek og ikke lov å parkere mellom kl 7 og kl 17. Det utrolige er at det til og med fjernes ladeparkeringer til el-bil - det er helt merkelig.

Så kom noen nye enveiskjøringskilt. Så forsvant en haug med parkeringsplasser. Deretter forsvant enda flere og etablering av sykkelbane i veien. Ganske interessant på et sted hvor det er veldig brede fortau og egentlig god klaring til sykkel i veibane og de som bor og sykler her uttaler at det har aldri vært noe problem.

Så ble vi invitert til å søke om beboerparkering med en årlig avgift på kroner 3000.- og tro ikke at dette gir tilgang på en parkeringsplass. Absolutt ikke - det gir rettighet til å parkere HVIS du finner en ledig plass på de få stedene det er parkering igjen og det gjelder fortsatt ikke parkometerplassene.

Det har seg slik at det faktisk finnes sånne som meg som dagpendler til jobb. Det er familier med små barn som ikke har barnehageplass i nærområdet. Det er eldre hvor det blir for slitsomt å komme seg til lege og tannlege med offentlig kommunikasjon.

Det har aldri vært mer trafikk og bilkjøring og eksos i gatene her på Frogner enn etter alle disse fantastiske tiltakene. Alle kjører i ring i evigheter for å finne parkering, og noen ganger tar det rett og slett lang tid.

Så jeg tror min gode nabo har forstått at han har andre fiender enn meg og jeg håper han bruker energi på å gjøre livet surt for andre som fortjener det.

Sånn - da fikk jeg sagt det. Jeg skal ikke engang begynne å nevne bompenger..............

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kari Setsaas

Kari Setsaas

52, Asker

Sosial entusiast som liker å harselere og reflekterer over livets viderverdigheter, spesielt når alt er på det travleste.

Kategorier

Arkiv