hits

Jeg elsker adventstiden

Jeg tror at verdens beste adventstid er her i det mørke og kalde nord. Her hvor kulda setter inn mens dagene er korte, og vi hutrer og fryser og pakker oss inn i luer og skjerf. Vi slutter å hilse på naboen hvis vi i det hele tatt ser han, og vi drømmer om grillings og utepils og tenker at nå er det bare et halvt år til tulipanløken spirer.

Midt i dette byr adventstiden på så mye kos og hygge, og med kun en måned igjen av året, senker vi skuldrene og tenker at det vi ikke har rukket så langt i år får vente til det nye året. Nå skal dagene dreie seg om forberedelser til jul - et 23 dagers langt vorspiel til julaften.

Vi fyller våre hjem med glitter og glam, og less is more er absolutt ikke gjeldende. Det er en tid på året hvor all dårlig smak blir tilgitt og det mest utenkelige av utendørsdekor skaper valfart. Minimalismens midlertidige død er en ubestridte sannhet og elgefamilie i gull på middagsbordet er helt innenfor. Vi blir som barn igjen og det er ikke det sted som ikke skal pyntes.

Det stekes og bakes, syltes og kokes, og de tusen hjem fylles av vidunderlige dufter som inviterer til alt annet enn et lettere liv. Alle forsetter glemmes i det vi smører et tykt lag Kviteseid smør over en skive nybakt julekake som vi nyter.

Jeg elsker alt som starter på jul - juleverksted, julebrunch, julekort, julekaker, julenisse, julesanger og julefilmer og absolutt alt det andre også. Det at vi kommer sammen og er sammen - store og små - familie, venner, kolleger og naboer. Vi blir gladere av det og glade mennesker er gode mennesker.

Adventtiden er på mange måter politisk ukorrekt, men samtidig så vidunderlig deilig for oss frosne nordboere som har vunnet gulloddet og er født i Norge. Jeg digger hele greia - alt fra pynten til alle klemmene - jeg elsker adventstiden. Og ja - midt i alt dette tenker jeg også på hvor heldig jeg er, og det er jeg veldig takknemlig for på vegne av meg selv og mine. I am counting my blessings.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kari Setsaas

Kari Setsaas

52, Asker

Sosial entusiast som liker å harselere og reflekterer over livets viderverdigheter, spesielt når alt er på det travleste.

Kategorier

Arkiv