hits

#detblirjul

Før jeg gikk på jobb i dag tok jeg en sveip i leiligheten og jeg kan konstatere at det blir jul i år også. Treet står klart til pynting, pakkene ligger ferdige innpakket og bordet er dekket til lillejulaftens lutefisklag.Det viktigste av alt - vår sønn og kjæreste kom i går - så nå blir det jul med alle våre håpefulle til julemiddagen, og det blir fint. 

Det heter seg at jul er for barna, og jeg kan til dels være enig i det når vår lille Julian kommer og sier :"Mommo - jeg elsker julenissen, og traktor også elsker jeg gravemaskin, lastebil, brannbil og heisekran, jeg elsker heisekran". Denne vidunderlige skapningen som blir tre år i slutten av februar skal på mange måter feire sin første jul - for det er først i år han har en formening om hva det kanskje dreier seg om. Og han er veeeldig spent på dette med julenisse og om han faktisk kommer - og det tror i hvert fall jeg at han gjør.

I våre travle liv tror jeg julen er vår tids blå resept i mørketiden. Dager, uker og måneder fyker av sted og hvis vi ikke har noen felles hvileskjær mister vi mye følelsen av tilhørigheten og samholdet. Med voksne barn er jo ikke ferie familietid mer - alle har egne planer - så det vi ha igjen da er julen som nå står for døren.

Dagen før dagen er et høydepunkt som jeg ser frem til gjennom hele året og  i kveld blir det mat og moro med familie og bestevenner.

Jeg sier som Ronny i P3 - "Ha en triveleg veslejolaften folkens" - i morgon er atter en joledag.

 

 

Én kommentar

Victoria Larsen

23.12.2016 kl.09:07

Jeg ønsker deg en fin lille julaften! :-)

Skriv en ny kommentar

Kari Setsaas

Kari Setsaas

52, Asker

Sosial entusiast som liker å harselere og reflekterer over livets viderverdigheter, spesielt når alt er på det travleste.

Kategorier

Arkiv