hits

#detnærmerseg

Det snører seg sammen og flasker seg til og innerst inne vet vi at det blir jul - hvert eneste år - selv om man noen ganger er litt haltende i juleforberedelsene og ikke har helt oversikt og kontroll. Vi trenger julen - vår tids lysfest - hvor vi feirer livet og hverandre i den mørkeste tiden på året.

Det er fint at det er rom for å ha forskjellig forhold til jul - om det er en religiøs høytid eller verdsatt familie tid - og for de fleste er det vel kombinasjonen på ett eller annet nivå. Jeg har sagt i alle år at det beste med desember er at november er over, og det er jo selvsagt bare tull. Det beste ved julen er adventstiden for den inviterer på så mye kos og hygge - klemmer sitter løsere - man snakker mer om familie med kolleger - er mer sammen med venner - og jeg tror vi bryr oss mer. Det er skapt et rom for deltagelse som ikke virker kleint eller påtrengende.


For meg er det tid for refleksjon - det viktig å gjøre en slags status - hvordan har året egentlig vært. Jeg kan med hånden på hjertet si at det har vært et godt år - ny jobb og dertil nye kolleger - noen hyggelige reiser med gode venner - fin tid med familie - nye venner - gleden ved mye som gir livet mening. Men det er også noen man har mistet i løpet av året og det viser hvor skjørt og dyrebart livet er og at man må leve her og nå. Ergo sum så er det er ikke den nye bilen eller antall par nye sko som betyr noe - men det er alle de flotte menneskene du omgir deg med - og ikke minst gleden ved å få bety noe for andre.

Den største gleden man kan ha - er å gjøre andre glad - også ble jeg litt usikker på dette med antall par sko :-)

God bittelille julaften - dagen for ekstra gode klemmer.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kari Setsaas

Kari Setsaas

52, Asker

Sosial entusiast som liker å harselere og reflekterer over livets viderverdigheter, spesielt når alt er på det travleste.

Kategorier

Arkiv