hits

#mannenslevekår

Det er vel ingen tvil om at hverdagen er endret etter at kvinnen trådte ut i yrkeslivet og ble sin egen sjef. Så kan man undres om det er til det bedre eller ikke, men det er i hvert fall fjernt fra hvordan de fleste av oss lever våre liv. Jeg kom over en artikkel fra Home Economic Book fra 1950 som ga råd og tips om hvordan få en lykkelig ektemann, og den er verdt et noen linjer. Fritt tolket bør vi kvinner etterkomme følgende:

  • Planlegg dagen slik at du kan servere din man en deilig middag når han kommer hjem fra en slitsom dag på jobben. Dette er en måte å vise at du har tenkt på han hele dagen og at hans velferd er det som opptar deg mest
  • Ta en 15 minutters avbrekk fra alle husholdoppgavene før ektemannen kommer hjem slik at du fremstår uthvilt. Frisk opp sminken og ta gjerne en sløyfe i håret slik at du ser nydelig ut.
  • Rydd huset og fjern alt rot og skrot og tørk gjerne litt støv. Ektemannen vil få en følelse av å komme i himmelen og det vil glede han meget.
  • Forbered barna slik at de er rene og pene i tøyet med nygredd hår.
  • Vær stille når mannen kommer hjem og sørg for at barna sitter pent og venter. Ikke ha på noen husholdningsmaskiner som kan forstyrre og fremfor alt smil når kan kommer inn døren slik at ha føler seg ettertraktet og etterlengtet.
  • Snakk aldri om problemer og klag aldri. Dine utfordringer er små i forhold til det han opplever i sitt arbeide.
  • Gjør det godt for han og legg gjerne en pute i ryggen når han setter seg ned og ha gjerne noe godt drikke klart til han kommer hjem. Hjelp han med å ta av skoene og snakk med myk og beroligende stemme. Nyt at han slapper av og er tilfreds for da vet du at han setter pris på deg og hjemmet.
  • Lytt til alt han sier og la alltid han snakke først. Kommenter aldri at han er sen.
  • Ikke forvent noe av han når det gjelder husarbeid. Rydd av bordet og sørg for at alt ligger til rette for han. Hjemmet skal være en oase hvor arbeidets store belastninger og anstrengelser skal få hvile. Han trenger å slappe av.
  • Målet som kvinne er å gjøre hjemmet til en oase hvor det råder ro og orden slik at ektemannen kan hente krefter og energi både fysisk og mentalt. Du er instrumentet som kan gjøre hans dag fantastisk.

Kan vel konkludere med at jeg har litt å gå på - heldigvis.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kari Setsaas

Kari Setsaas

52, Asker

Sosial entusiast som liker å harselere og reflekterer over livets viderverdigheter, spesielt når alt er på det travleste.

Kategorier

Arkiv