hits

#hverdagsintegrering

Hverdagsintegrering driver jeg med hver dag, og jeg er så glad for at et ord jeg kan identifisere meg med, ble valgt som årets nyord. Det er ikke barebare skal dere vite - å være en høyreist kvinne fra meget urbane og sentrale strøk og skulle blende inn på Mysen. Husk her kjenner alle alle og man detter rett inn i et historierikt lokalmiljø. Jeg er nok deres kulturutveksling prosjekt for 2016, og de må jo ha lykkes godt så fint som jeg har det her. Det skal vel noteres at det ble valgt et meget politisk korrekt og trendy ord - de fleste av oss ønsker jo å fremstå som åpne, omstillingsvillige og inkluderende, og litt grønne, det gjelder også de som bor og jobber på Mysen.

.

Nyord som pulebord - reklamebransjens svar på julebord eller trylleaksjer som beskriver aksjemeglernes hokuspokus i papirrikdom, kom ikke på topp ti listen. Det gjorde heller ikke velstandskroken som gjenspeiler i-landsproblemer sett fra Norge-sofaen eller order uoppstått i den forstand at det ikke skjedde.

Jeg er blitt veldig glad i nyordet fremsnakke som Håkon Magnus brukte da han omtalte sin søster i pene ordlag midt i engledebatten i 2010. Det ordet bruker jeg gjerne og synes det er et godt ord og betegner en god gjerning - vi har nok av de som dyrker baksnakk

Det skal vel sies at jeg og et par kolleger er blitt lokale statussymboler her på Mysen. Kommunens ordfører - en stolt og hyggelig kar - uttalte under et intervju i lokalavisen at nå vil Mysen med tilliggende landområder snart bli et meget attraktivt tilflytningsområde. Kommunen har vært preget av at innbyggere har arbeidssted utenfor kommunen og at befolkningstallet har gått ned. Men nå har det snudd for han har personlig registrert en økende motstrømspendling - da snakker vi om meg og to kolleger - og at nå kommer de til og med fra selveste hovedstaden.

Jeg synes motstrømspendler er et fantastisk ord og det er jeg med stolthet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kari Setsaas

Kari Setsaas

52, Asker

Sosial entusiast som liker å harselere og reflekterer over livets viderverdigheter, spesielt når alt er på det travleste.

Kategorier

Arkiv