hits

#halvveis

"Jeg synes rett og slett og at du skriver alt for lite om jul på bloggen din i år Kari", sa min venninne til meg, "og det bør du - det er jo tross alt en julekalender du driver med". Hmmm, tenkte jeg, kanskje rett, men det er litt begrenset hva mer man kan si om de julelige syslene som jeg ikke allerede har sagt.

For egen del er forberedelsene omtrent så mye etter skjema som de pleier, og all erfaring tilsier at det går seg til mot slutten. Det viktigste for meg er egentlig kosen. Det å ha det hyggelig med venner, familie og kolleger, men la gå, her skal jeg gi Karis heteste tips for en hyggelig førjulstid.

  1. Kos deg hver eneste dag i desember, og gjør noe du synes er gøy. Se en film, hør på musikk, les en god artikkel eller gå på kino. Forberedelsene får ikke fra deg, men venter trofast og standhaftig.
  2. Bak så mye eller lite som du har lyst til, og kjøp resten, men kjøp ikke alt. Ingenting smaker bedre enn det som er hjemmebakt, og det er smaken som teller.Bak med kjærlighet og glede - det kjennes på smaken.
  3. Skriv julekort - dropp SMS og mail julehilsninger. Hvis vi ikke skjerper oss blir skriften vår borte og ingen glede er større en å få hilsninger fra venner og familie med noen personlige snurredutter - om det så bare står stor bamseklem eller vi gleder oss til neste år. Det å skrive personlige hilsninger gjør at du tenker på hver og en - og det tror jeg gir god karma.
  4. Pynt over alt - også på do. Ta frem julete husflidsobjekter du har samlet på gjennom tidene - det skaper de beste mimrehistoriene rundt matbordet - og gir tilhørighet og samhold. Skjeve konglenisser og engler uten vinger er fantastisk og bør ikke gjemmes på loftet.
  5. Ikke la gavene gjøre deg søvnløs - lag liste og kryss av - det meste ordner seg. La kredittkortet hvile og fornuften seire.
  6. Kjøp halvparten av julematen du har planlagt - allerede 2.juledag er vi klar for brødskive med hvitost - og butikkene er åpne i romjulen.

Sånn!

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kari Setsaas

Kari Setsaas

52, Asker

Sosial entusiast som liker å harselere og reflekterer over livets viderverdigheter, spesielt når alt er på det travleste.

Kategorier

Arkiv