hits

#jasså

"Jasså Fru Vangen - du har ikke gitt deg med bakingen", sa den søte jenta i kassen til den eldre damen som møysommelig la en og en vare på handlebåndet. Jeg så at det var både godt smør og bakepulver som ble puttet i handleposen. "Jah", sa den eldre kvinnen, "må jo gjøre det så lenge jeg kan huske hvordan man gjør det", svarte hun blidt. Hun fortsatte å pakke ned varene sine. Det var som hun stoppet opp litt, så så hun opp på jenta i kassen: "du vet selv om tenna slipper taket og ryggskinnet krøller seg i bukselinningen - så blir vi som ungfoler når vi får ferten av litt julestemning", hun så rett ut i luften og fortsatte - "rett inn i mors kjøkken og hjem til barndommen". Hun så opp over brillene og smilte. "Jeg er fortsatt klar i toppen altså" sa hun, "jeg følger med både på regjeringskrise og han gærningen borti Amerika". Jeg var ikke et øyeblikk i tvil om at her var lyset på og noe var hjemme - hun var bare helt utrolig søt.

"Dessuten kommer noen av mine tidligere lærerkolleger på adventbesøk på lørdag - og det er utrolig hva litt sukat og noen rosiner gjør med humøret til grinete gubber og sure kjerringer", hun smilte igjen.

Jeg bare digger hverdagsanekdoter og levde liv. For et forbilde -  sånn skal jeg bli når jeg blir skikkelig voksen - og da tenker jeg at det er greit å bli tilårskommen og litt krokrygget. Så lenge hodet og humøret holder. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kari Setsaas

Kari Setsaas

52, Asker

Sosial entusiast som liker å harselere og reflekterer over livets viderverdigheter, spesielt når alt er på det travleste.

Kategorier

Arkiv